5 Haziran 2011 Pazar

Fethiye Plajları

Muğla kıyılarının her biri birbirinden farklı ihtişamda, farklı güzellikte salınır ziyaretçilerine. Dağları aşıp da denizi görmeye başladığınız anda kapılırsınız cazibesine. Doğayı tüm doğallığıyla böylesine saklayabilen başka bir yer bulmak güç olsa gerek. Bu düşüncelere eminiz ki Fethiye’deki otel ve Fethiye plajları manzaralarını görünce siz de katılacaksınız. O halde Belcekız’ dan başlayabiliriz Fethiye’de tatil sırasında görmeniz gereken Fethiye plajları hakkında bilgi vermeye.

Fethiye plajları arasındaki Belcekız dünyada “mavi cennet” gibi güzel bir sıfat kazanabilmiş görkemde bir plajdır. Fethiye plajları arasında ilk önce adını geçirmemizin sebebi de budur.
Tertemiz ve derin sularıyla, sürekli sesini işiteceğiniz büyük dalgaları ile Belcekız mutlaka görmeniz gereken Fethiye plajları arasındadır. Fethiye’de tatil sırasında en çok vakit geçireceğiniz Fethiye plajları arasında iki isim sayılabilir. Bunlardan biri Belcekız diğeri de hemen Belcekız’ ın sırtını verdiği Ölüdeniz’ dir. Ölüdeniz’ i de büyük çoğunluğumuz kartpostallardan tanırız. Yeşilin koyu tonlarıyla tepeden sarılan doğal bir göl görünümündeki Fethiye plajları arasındaki bu cennet durgun sularıyla bilinir. Zaten yılın on ayında denize girmeye uygun sıcaklıkta olan bu sularda hiçbir dönem dalga bulamazsınız. Bu yüzden Fethiye plajları arasındaki bü doğal güzellik “ölü” diye nitelendirilmiştir. Fethiye plajları arasındaki bu iki plaj arasında mekik dokuyabilirsiniz Fethiye’de tatil sırasında. Ölüdeniz’ in durgunluğundan sıkıldığınız zamanlarda Belcekız’ a geçerek dalgalarla yüzüp eğlenebilirsiniz.

Bu iki isim dışında Fethiye’ de tatil sırasında görmeniz gereken başka Fethiye plajları da vardır elbette. Onlarında isimlerini vermek gerekecektir. Patara Plajı, Gemiler Plajı, Katrancı Plajı ve Günlüklü Plajı diğer Fethiye plajları arasında sayılabilir. Daha bunlar gibi doğal güzellikleri ile sizi meftun edecek Fethiye plajları da vardır. Fethiye’de tatil sırasında onların keşfine çıkmayı da size bırakıyoruz.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder