5 Haziran 2011 Pazar

Fethiye Doğal Güzellikleri

Doğasıyla büyüleneceğiniz, deniziyle mest olacağınız, nadir görebileceğiniz güzellikleriyle tutulacağınız bir Ege kıyısı… Görselliğini kaybeden şehirlerde yaşamak ve ardından böyle bir büyünün sınırlarına girmek… Fethiye tatili sırasında göreceğiniz Fethiye’de gezilecek yerler ile bu büyünün gerçek olduğunu göreceksiniz. Fethiye'de bulunan birçok oteller arasından size uygun hotel seçeneğinden yararlanarak Ölüdeniz, Belcekız, Çalış, Kayaköy, Kelebekler Vadisi, Saklıkent ve daha sayabileceğimiz birçok farklı Fethiye’de gezilecek yerler ile hayalleri gerçeğe dönüştürebilirsiniz… Adı verilen Fethiye’de gezilecek yerler ile Fethiye tatili büyüsünü yaşamaya en kısa zamanda başlamalısınız.

Fethiye’de gezilecek yerler anlatılmaya öncelikle Ölüdeniz'le başlanmalıdır. Allah’ ın insanlara sunduğu cennetin parçası olarak nitelendirilir Ölüdeniz. Gördüğünüzde gerçeklik payının olduğunu düşüneceğiniz Fethiye’de gezilecek yerler arasındaki bu cennet durgun ve tertemiz sularıyla bilinir ki bu yüzden “ölü” olarak betimlenmiştir. Fethiye’de gezilecek yerler arasındaki Ölüdeniz sularına girdiğinizde balıkların vücudunuzla temas etmesi an meselesidir. Öyle temiz ve sakindir ki suları Fethiye’de gezilecek yerler arasında doğanın parçası olduğunuzu en çok hissedeceğiniz yer burasıdır. Ölüdeniz’in hemen arkasında bulunan Belcekız Plajı da Fethiye’de gezilecek yerler arasındadır. Sırt sırta vermiş olan Fethiye’de gezilecek yerler arasındaki bu iki plaj birbirinin zıttı özelliktedir. Ölüdeniz ne kadar sakinse Belcekız da bir o kadar hırçın dalgalara sahiptir ve suları derindir.

Bu iki cennet parçası plajın ardından bir başka cennete, Saklıkent’e, uzanalım. Yüksek kayalıklar arasına saklanmış uzun parkuru ve bu parkur boyunca akan buz gibi sularıyla Fethiye’de gezilecek yerler arasındaki Saklıkent yaz sıcağında size çok iyi gelecektir. Parkur boyunca uzun bir yürüyüş yapıp ardından Saklıkent girişindeki küçük restoranlarda gözleme yiyerek Fethiye tatili günlerinizin birini güzelce sonlandırın. Fethiye’de gezilecek yerler tasnifine Kayaköy ve Kelebekler Vadisi de mutlaka eklenmelidir. Fethiye tatili zamanlarınızı bu Fethiye’de gezilecek yerler ile planlayın ve unutamayacağınız bir tatil yaşayın.          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder