10 Mayıs 2011 Salı

Fethiye Tarihi Yerleri

Dünya da bile eşi benzeri olamayacak kadar güzelliklere sahip Fethiye…  Fethiye tarihi yerleri ile de göze çarpan tatil beldelerinden biri. Fethiye tarihi ile dikkatinizi çekebilecek güzelliklere sahiptir. Fethiye tatili ile sizde bu güzelliklere şahitlik edin. Fethiye'de bulunan otel seçeneklerinden yararlanarak Fethiye gezilecek yerleri ile farklı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Fethiye gezilek yerleri sizlere birçok yeri tanıtacaktır ve Fethiye tarihi yerleri ile sizler tarih ötesi bir tatil geçirebilirsiniz. Fethiye tarihi yerleri ile de sizlere bilgi vereceğiz fakat öncelikli olarak Fethiye doğal güzellikleri arasında bulunan Fethiye koylarını ve sizlere keyif verebilecek birçok mekanı ziyaret etmenizi öneririz.  
Fethiye tatili sırasında Fethiye tarihi yerleri arasında Tlos’dan bahsedelim. Fethiye'ye 45 km. uzaklıkta olup Likya Federe Birliğinin 6 büyük kentinden biri ve birliğin ''spor merkezi'' olmaktadır. Fethiye tarihi yerleri ile Fethiye tarihi arasındaki büyük yolculukta gezilebilecek ikinci Fethiye tarihi mekanı Letoon’dur. Fethiye'ye 55 km. uzaklıkta, Likya Federe Birliğinin dinsel merkezi olmaktadır. Tanrıça Artemis ve Tanrıça Leto, Tanrıça Apollon'a adanmış 3 tapınağı ile ünlüdür. Fethiye tarihi yerleri içinde Araxa da bulunmaktadır. Fethiye tarihi açısından bizlere önemli ipuçları veren Araxa Fethiye tarihi yerleri önemli bir sırada olup Fethiye tatili sırasında mutlaka görülmelidir. Fethiye'ye 40 km. uzaklıkta Antik Xanthos Çayının çıktığı yerde kurulmuştur. Bu olağan üstü su kaynağı mitolojik öykülere konu olmuştur.
Fethiye tarihi yerleri içinde olan Araxa bugün Ören Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Fethiye tarihi yerleri içerisinde şimdide Gemiler adasına geldi sıra Ölüdeniz ya da Gemiler Koyu'ndan teknelerle ulaşılan ada üzerinde M.S. 5 -11. yy.lar arası yapılmış Bizans dönemine ait kilise, sapel sivil yapı kalıntıları bulunmaktadır. Fethiye tatili ile diğer bir Fethiye tarihi yerleri arasında yer alan Cadianda Fethiye'den 25 km. uzaklıktaki Üzümlü sınırlarındadır. Likya Federe Birliğine en son katılan kent olarak bilinir. Değişik fizik yapısı içinde kurulan kent doğal nedenlerle oldukça yıpranmıştır.

1 yorum: