16 Ağustos 2012 Perşembe

Ayvalık Doğal Güzellikleri

Ayvalık Gürültüden Uzak Sessiz Bir Tatil Yapmak İsteyenlerin Tercihidir!

Ayvalık Doğal Güzellikleri
Ayvalıkta gezilecek yerler ile kusursuz bir Ayvalık tatiline var mısınız? Sessizlikten hoşlanan, kalabalıktan hoşlanmayan ve tatili "dinlence" işe eşdeğer gören kişilerin en fazla tercih ettiği tatil merkezlerimizden bir tanesi olan Ayvalık, gezilecek yerlerinin çokluğuyla da birçok kişinin beğenisini kazanıyor. Ayvalıkta gezilecek yerlerin bu denli çok olmasının sebebinin Ayvalık'ın doğal güzellikleri ve tarihi yerleri olduğunu hatırlatalım ve yazımızın devamında, sizlere hangi konularda bilgi vereceğimizi belirtelim: Öncelikle Ayvalık'ın tatil için neden ideal bir ilçe olduğundan söz edeceğiz. Sonrasında, Ayvalık'ın doğal ve tarihi niteliklerinden bahsedecek ve bu niteliklere ev sahipliği yapan Ayvalıkta gezilecek yerler ile ilgili birkaç örnek vereceğiz. Siz de unutulmaz bir tatil yapmak, Ayvalık'ın altını üstüne getirmek istiyorsanız, öncelikle Google, Bing, Yahoo vb. arama motorlarından Ayvalık ile ilgili tüm bilgileri öğrenin, sonrasında hazırlıklarınızı tamamlayıp yola çıkın!

  • Ayvalık'ta tatil yapmanın tüm avantajlarından yararlanın, ömür boyu unutamayacağınız bir tatil gerçekleştirin!
  • Ayvalık tatili yapmanın tam vakti; sizler de bir an önce harekete geçmeli ve hemen rezervasyon yaptırmalısınız!
  • Ayvalıkta gezilecek yerler sayesinde, çok daha hareketli ve heyecanlı bir Ayvalık tatili sizi bekliyor!
Ayvalık'ta Tatil Yapmak

Ayvalık'ta tatil yapanların o kadar çok nedeni var ki! Bu nedenlerden birincisi, Ayvalık'ın ucuz tatil olanakları bakımından üst seviyelerde olmasıdır. Daha güneyde yer alan Ege otellerine göre Ayvalık, çok daha ekonomiktir, çok daha ucuz ve hesaplıdır. Bunun nedeni, Ayvalık'a daha mütevazi kişilerin gelmesi ve Ayvalık'ta yer alan işletmelerin niteliğidir. Ayvalık Beach Hotel, Palmera Resort Hotel gibi Ayvalık otelleri sizleri bekliyor.

Ayvalık'ın Doğal Güzellikleri

Ayvalık'a olan ilginin bir sebebi de Ayvalık'ın doğal güzellikleridir. Bu ilçemizin eşsiz doğal güzellikleri, tatil yapan herkesi etkisi altına almaktadır ve Ayvalık'ta bir kez tatil yapan kişiler, gelecek seneler için de yine Ayvalık tatili planları kurmaktadır. Koyları, sahilleri, dağları ve plajları ile Ayvalık, doğal güzelliklerin zirve yaptığı eşsiz tatil merkezlerimizden bir tanesidir.

Ayvalık Tarihi Yerleri

Ayvalık, tarihi açıdan da oldukça gelişmiş bir yerdir. Milattan öncesine dayanan Ayvalık'ın tarihi, bu bölgenin en zengin miraslarından bir tanesini oluşturuyor. Yüz yıllar öncesinden günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış antik yapıları ile Ayvalık, bünyesinde tatil yapan herkesi memnun kılıyor.

Ayvalıkta Gezilecek Yerler

Şeytan Sofrası: Sadece Ayvalık'ın değil; aynı zamanda Balıkesir'in en önemli turistik yerlerinden bir tanesi olan Şeytan Sofrası, çok eski bir lav birikintisidir. Bir adet lokantanın da bulunduğu Şeytan Sofrası'nda, şeytanın ayak izi olduğu efsane edilen bir iz bulunuyor. Özellikle güneşin batışını izlemek için Şeytan Sofrası'na gelmenizi tavsiye ederiz.
Cunda Adası: Ege Denizi'ndeki en büyük dördüncü adamız olan Cunda Adası, Ayvalıkta gezilecek yerler deyince akla ilk gelen yerlerden bir tanesidir. Aynı zamanda deniz yollarının da kesiştiği noktada bulunan Cunda Adası'nı, Balıkesir otellerinde konaklayan herkes ziyaret ediyor.

Perdoselene Kulesi: Maden Adası'nın tepesinde bulunan bu kule, Ayvalıkta gezilecek yerler arayışında olan kişilerin mutlaka gezip görmesi gereken tarihi bir yapıdır.
Gezilecek yerler Ayvalıkta ve çevresinde o kadar fazla sayıda bulunuyor ki, dinlenmeye fırsatınız olmayacak! Ayvalık tatili demek, aynı zamanda indirimli tatil demektir. Ayvalık tatili demek, Ayvalıkta gezilecek yerler demektir!

Ayvalıkta gezilecek yerler sayesinde, çok daha hareketli, heyecanlı ve adrenalini bol bir tatil sizleri bekliyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder